x

Rood

Bjelke

11 nov, 2020

Geen run op voordeel en kortingen voor mij vandaag tijdens Black Friday. Wel deze coltrui.  Een zwarte nog wel. Waarvan mijn man zich met geen mogelijkheid kan voorstellen dat het lekker zit.

Jarenlang droeg ik regelmatig een trui met een col. Of een sjaal. Omdat ik iets verborgen wilde houden van de buitenwereld. Namelijk de rode vlekken in mijn nek. Die kreeg ik als ik spanning of stress ervaarde, of juist als ik ergens enthousiast of opgewonden over was. Een reactie van mijn huid op de warmte in mijn lijf.

Schaamte

Iets waar ik me ongelofelijk onzeker door voelde en ontzettend voor schaamde. Terwijl anderen het vaak nauwelijks zagen. Maar omdat ik me er zo op focuste, werd het alleen maar erger. En ging ik het verbergen. Verhullen. Wat heb ik het mezelf daarmee toch ongelofelijk moeilijk mee gemaakt.

Tegenwoordig heb ik het nog wel eens maar weet ik dat het bij me hoort. En dat het er mag zijn. Ik maak me er in ieder geval niet meer druk om. En zo heeft iedereen wel iets als reactie op spanning en stress. Daar ben ik in de loop van de tijd wel achter gekomen. Ook door mijn cliënten. Van een zwetende bovenlip tot trillende handen. En allemaal dat enorme gevoel van schaamte erover.

Reactie

Gelukkig kan ik ook hierbij vanuit ervaring adviseren. Door wanneer het speelt het gewoon te benoemen en er dus letterlijk ruimte aan te geven. Dit haalt de druk er vanaf en zorgt voor ontspanning. Het helpt ook om je te beseffen dat iedereen een bepaalde reactie heeft op stress. Zichtbaar of niet. Denk maar eens aan iemand die zich terugtrekt. Dat valt misschien minder op, maar is voor die persoon net zo erg.

Laten we dit soort onzekerheden gewoon open gooien. Voor onszelf en als voorbeeld voor onze kinderen. Je kwetsbaar opstellen is een kracht!

 

Deel dit artikel met anderen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant

Bewust

Bewust

Welke energie hebben jouw woorden? In deze nieuwe podcast aflevering vertel ik je hier veel meer over. Want het heeft meer impact dan je zou denken. Luister mee en raak geïnspireerd om er zelf...

Lees meer

Of kies uit de volgende onderwerpen

Gezin

Healing

Kwetsbaarheid

Liefde

Moederliefde

Moederschap

Ondernemerschap

Ontspannen

Persoonlijke Ontwikkeling

Positiviteit

Prematuriteit

Spiritualiteit

Verbinding

Zelfliefde

Zelfvertrouwen

Volg je mij al op Instagram?

inspiratie | tips | inzichten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

×