x

Klavertje vier

Bjelke

22 jan, 2021

Als je mij als kind vroeg wat ik later wilde worden, was het antwoord altijd hetzelfde. Geen twijfel mogelijk. ‘Mama’ wilde ik worden. Dit was ook wat ik altijd opschreef in alle vriendenboekjes. En ik wilde later vier kinderen, net als in het gezin waarin ik zelf ben opgegroeid.

Hartenwens

Toen ik in 2010 voor het eerst mama werd, ging er echt een hartenwens in vervulling. Wat vond ik het prachtig en wat genoot ik volop van het moederschap. Dit was hoe ik het me altijd had voorgesteld. Het was voor mij dan ook geweldig nieuws toen ik in 2011 zwanger bleek van onze tweede. Helaas heb ik van deze tweede zwangerschap nauwelijks kunnen genieten. Wat er zich op dat moment allemaal in mijn leven afspeelde, ontnam mij de rust en de ruimte om bezig te zijn met het mooie nieuwe leven dat in mij groeide.

Alleenstaand moeder

Mijn relatie met hun vader liep stuk en de jaren daarna was ik totaal niet bezig met mijn droom van een gezin met vier kinderen. Want als alleenstaande moeder was ik aan het overleven en kon ik me niet voorstellen dat er een man was die ons zou omarmen. Want wie wilde er nou een vrouw met twee kleine kinderen?

Samengesteld gezin

Maar die lieve en bijzondere man kwam op mijn pad. En hij opende zijn hart voor mij én mijn kinderen. En dat deed ik ook voor hem en zijn zoontje. We kozen definitief voor elkaar en vormden vanaf dat moment een samengesteld gezin. Met de nodige uitdagingen maar vooral heel veel liefde.

En deze foto, van alweer een jaar geleden, is een bevestiging van ons geluk. De eerste foto van ons klavertje vier zonder ziekenhuis, couveuse, draden en slangen. Een prachtige en blijvende herinnering. En het bewijs dat mijn wens voor een gezin met vier kinderen op een wonderlijke manier toch is uitgekomen.

Deel dit artikel met anderen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant

Of kies uit de volgende onderwerpen

Gezin

Healing

Kwetsbaarheid

Liefde

Moederliefde

Moederschap

Ondernemerschap

Ontspannen

Persoonlijke Ontwikkeling

Positiviteit

Prematuriteit

Spiritualiteit

Verbinding

Zelfliefde

Zelfvertrouwen

Volg je mij al op Instagram?

inspiratie | tips | inzichten

×