x

Ideaalbeeld

Bjelke

25 aug, 2020

Vanmorgen zag ik deze mooie tekst in de Social Media stories van een oud klasgenote van de middelbare school voorbij komen. BAM! Die tekst kwam wel even binnen. Het raakte me meteen. Recht in mijn hart. Want wat zeggen de woorden uit deze afbeelding precies hoe het was. En hoe het is.

Dankbaar

Ik had nooit kunnen bedenken dat de afgelopen 10 jaren van mijn leven zouden gaan zoals het is gelopen. Dat mijn toekomst zo ongelofelijk anders zou zijn dan ik voor ogen had. Maar wat ben ik nù ongelofelijk blij en dankbaar dat het zo is gegaan. Dat het leven mij na een reeks aan tegenslagen weer veel moois heeft gebracht. En nog wel veel meer dan ik ooit had durven dromen. Bizar toch hoe het leven loopt?

Raak

In één van hun vele prachtige nummers zingen Acda en de Munnik “het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt”. Zo raak, zo waar en tegelijkertijd zo lastig. Want dat is niet hoe het hoort te zijn. We willen graag controle hebben over alles. Alles in de hand hebben. En houden daarom ook helemaal niet van verrassingen. Tenminste, dat had ik vroeger. Toen was ik echt een enorme controlfreak. Wilde alles in de hand houden. Nu kan ik het gelukkig allemaal veel meer loslaten.

Controle loslaten

Dat heb ik moeten leren en me zelf keihard in moeten ontwikkelen. En nu is mijn ervaring dat juist door dat willen controleren en beïnvloeden, je jezelf alleen maar beperkt. En het blokkeert wat er nog meer kan zijn. Leren loslaten is misschien wel het aller moeilijkste proces dat er is. Maar het is ook zo waardevol om te zien wat het brengt als je het probeert. Daarom is mijn opdracht aan jou: Leun eens achterover en kijk wat er gebeurt. Het valt echt mee!

Deel dit artikel met anderen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant

Bewust

Bewust

Welke energie hebben jouw woorden? In deze nieuwe podcast aflevering vertel ik je hier veel meer over. Want het heeft meer impact dan je zou denken. Luister mee en raak geïnspireerd om er zelf...

Lees meer

Of kies uit de volgende onderwerpen

Gezin

Healing

Kwetsbaarheid

Liefde

Moederliefde

Moederschap

Ondernemerschap

Ontspannen

Persoonlijke Ontwikkeling

Positiviteit

Prematuriteit

Spiritualiteit

Verbinding

Zelfliefde

Zelfvertrouwen

Volg je mij al op Instagram?

inspiratie | tips | inzichten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

×