x

Herinnering

Bjelke

11 dec, 2020

Als ouder leef je ontzettend mee met de ontwikkeling van je kind. Dat herken jij ook vast wel. Of het nu je eerste, tweede of zoveelste kind is. En bij allemaal ben je benieuwd wanneer welke mijlpaal wordt bereikt. Vooral in dat eerste levensjaar. Wanneer ze zo beginnen en in een razend tempo groeien, stappen zetten en sprongen maken.

Eerste keer

Momenten als eerste tandje, eerste keer zelfstandig zitten en de eerste woordjes zijn bijzonder en worden vaak vastgelegd en onthouden. Er worden soms zelfs kleine feestjes gevierd. Zo leuk! Waarschijnlijk weet jij dat ook nog wel van jouw kind(eren), net als wij van onze oudste drie.

Sinds de geboorte van onze kleinste meid, is niets meer vanzelfsprekend. Toen ze na slechts 26 weken zwangerschap ter wereld kwam, waren haar kansen erg klein. De dag na haar geboorte kreeg ze drie heftige hersenbloedingen en daarover waren de artsen eerlijk. Het zag er niet goed uit. Voor de korte termijn en voor de langere termijn, als ze dat al zou halen.

Kwaliteit van leven

We werden gevraagd om na te denken over de kwaliteit van leven die we voor haar wilden. Een opgave waar je als ouders nooit over na hoopt te hoeven denken.

Een van de dingen die we voor haar belangrijk vonden, is dat ze contact zou kunnen maken. Op welke manier dan ook.

Dat ene woord

Gisteren was ik de hele dag van huis voor mijn werk, dus was het bij thuiskomst tijd om ook met onze kleine dame te knuffelen. En terwijl ze op mijn schoot zat zei ze voor het eerst ‘mama’…. Een golf van trots, intense dankbaarheid en blijdschap ging door me heen. Tranen rolden over mijn wangen. Wat een cadeautje en wat een ongelofelijke mijlpaal! Weer eentje om nooit meer te vergeten.

 

Deel dit artikel met anderen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant

Bewust

Bewust

Welke energie hebben jouw woorden? In deze nieuwe podcast aflevering vertel ik je hier veel meer over. Want het heeft meer impact dan je zou denken. Luister mee en raak geïnspireerd om er zelf...

Lees meer

Of kies uit de volgende onderwerpen

Gezin

Healing

Kwetsbaarheid

Liefde

Moederliefde

Moederschap

Ondernemerschap

Ontspannen

Persoonlijke Ontwikkeling

Positiviteit

Prematuriteit

Spiritualiteit

Verbinding

Zelfliefde

Zelfvertrouwen

Volg je mij al op Instagram?

inspiratie | tips | inzichten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

×