x

Extra lief

Bjelke

22 okt, 2020

De zomer is voorbij en de bladeren vallen van de bomen. Het is herfst! Corona of niet, de natuur doet haar ding. En de manier waarop is ongelofelijk bijzonder.

Loslaten

Persoonlijk vind ik dit een heel mooi jaargetijde. Want het laat ons op een hele duidelijke manier zien dat het goed is om los te laten wat er niet meer toe doet. Dat je de ballast waar je niets meer aan hebt gewoon van je af moet schudden. Met behulp van een harde wind of sterke windvlaag is dat voor de bomen vaak zo gepiept. Maar laat dat voor ons mensen nou net even iets lastiger zijn….

Advies

De afgelopen week sprak ik meerdere moeders die momenteel een beetje vastlopen in hun leven. Die graag vooruit willen, maar waarbij het niet lukt. Om meerdere verschillende redenen. Als ze in een gesprek vragen om mijn advies, dan zeg ik ze altijd dat het goed is om zichzelf juist nu met wat meer liefde te benaderen en te behandelen. Gewoon wat liever zijn voor jezelf. Want hoe harder je doorduwt op de momenten dat het eigenlijk niet kan, des te harder is de klap als je wel even rust hebt. 

Onvoorwaardelijk

Dat dat niet altijd even makkelijk is, weet ik als geen ander. Maar je kunt het leren door het te gaan doen. Want de onvoorwaardelijke liefde die jij aan je gezin geeft, die verdien jij ook. En misschien nog wel veel meer. Een van de vragen die ik op zo’n moment stel aan de moeder die tegenover me zit, is: “Wat zou je tegen je kind zeggen als hij of zij hiermee naar jou toe komt? Wat zou in dit geval jouw advies zijn?”. De primaire reactie is dan vaak een verlegen lach. Want voor hun kind weten ze het wel. Herkenbaar? Geef jezelf dan ook eens dit advies vanuit onvoorwaardelijke zelfliefde. 

Deel dit artikel met anderen

Wellicht vind je deze artikelen ook interessant

Bewust

Bewust

Welke energie hebben jouw woorden? In deze nieuwe podcast aflevering vertel ik je hier veel meer over. Want het heeft meer impact dan je zou denken. Luister mee en raak geïnspireerd om er zelf...

Lees meer

Of kies uit de volgende onderwerpen

Gezin

Healing

Kwetsbaarheid

Liefde

Moederliefde

Moederschap

Ondernemerschap

Ontspannen

Persoonlijke Ontwikkeling

Positiviteit

Prematuriteit

Spiritualiteit

Verbinding

Zelfliefde

Zelfvertrouwen

Volg je mij al op Instagram?

inspiratie | tips | inzichten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

×